fredag den 31. august 2012

Evighedsprojekt

Sidste efterår så jeg en fin kageopsats af sammenlimet gammelt service på DaWanda. Sælgeren kan findes her, men desværre er den fineste, som jeg faldt for, solgt, så den kan ikke længere ses der.

Jeg besluttede mig for at lave en selv, og jeg begyndte at samle tallerkener, lysestager, æggebægre osv., når jeg så noget fint og/eller billigt.
Nu har jeg så nok til at prøve forskellige sammensætninger, men det har vist sig at være lidt af et evighedsprojekt, for jeg kan ikke beslutte mig. Limen er købt, men den bliver nok ikke brugt lige foreløbigt.

Den udgave, som jeg vist bedst kan lide, er denne:
Jeg synes, den virker mest harmonisk. MEN jeg synes, at det er at overdrive at bruge en lotusunderkop og en Wiinbladvase. Selvom jeg ikke har betalt så meget for dem, burde mindre fine eller værdifulde ting da kunne findes.

En version der i teorien var en god idé:
Jeg kunne gode lide, at æggebægret kunne bruges til at lægge noget i: Mini-m&m's, små grønsagsstave eller en blomst til pynt. Men jeg kan nu alligevel bedst lide den lille spraymalede bambi i toppen. (Den er forresten kun blevet spraymalet, fordi den så forfærdelig ud før. Mere om det følger i et indlæg om spraymaling en dag.)


Så er der en version uden lotus og Wiinblad, men den er ikke så harmonisk (hverken i motiver, farve eller tallerkenernes størrelse), og den midterste tallerken fra Gustavsberg er vist lige så værdifuld som lotus:

Så er der en udgave til lotuselskere, men det er da synd, ikk'?:

Jeg må hellere besøge lidt flere loppemarkeder!! ;D

20 kommentarer:

Fru Bach sagde ...

Jeg kan bedst lide version nr 2, den er mest harmonisk i formen osv og så synes jeg ligesom dig det er en rigtig god ide med æggebægret til små ting øverst, jeg synes du skal go for it og bruge limen, du kan jo have opsatsen stående fremme hele tiden evt med frugt eller andet. På den måde ser du garanteret mere på både Wiinblad og Lotus end nu, hvis det bare er gemt væk i et skab...

Maria sagde ...

Jeg kan som dig også bedst lide version 1. Den er virkelig fin. Men ja, er det først limet sammen, så er der jo ingen vej tilbage :-)

Marianne sagde ...

Sine - Egentlig vil jeg måske gerne have "tilladelse" til at bruge de ting, jeg allerede har. Begge mine børn har snart fødselsdag, og der ville det da være rart at sætte den på bordet.
Tak for at du delte dine tanker om det. :)

Maria - Tak! Ja, jeg er nødt til lige at være sikker, inden limen åbnes. :)

henridarling sagde ...

Jeg er helt vild med det første billede :) sikke en sød bambi :)

Marianne sagde ...

Tak, Henriette! Så skulle du se bambien, da jeg købte den. Den så lidt uhyggelig ud.

Line / Xo Ein Ding sagde ...

Jeg synes de er fine, men uf, hvor synes jeg også, at det ville være skrækkeligt at ødelægge klassiske design skønheder som lotus delene for at lave noget, der nok ikke bliver værdsat på den samler- og gå-i-arv-agtige måde, det enkle og klassiske. Jeg tror du vil fortryde og knuse mange samleres hjerter. Jeg synes, du skal gå på loppetur med henblik på at finde de helt rigtige dele, så er jeg sikker på, at dit evighedsprojekt står klar på ingen tid og uden efterfølgende fortrydelse ;)

Binemor sagde ...

Synes alle sammensætningerne er fine! Følg dit hjerte :)

Mia sagde ...

Jeg kan bedst lide den første rent visuelt. Og slap nu af, lotus underkop eller ej, det er jo (trods alt kun porcelæn)! Men synes som Binemor at du skal vælge den version dit hjerte fortæller er den rigtige. Er spændt på hvad du vælger.
God weekend
Knus Mia

Dorthe sagde ...

- der er en skøn sag du har gang i!
Jeg hepper på den øverste. Meget fine loppefund bliver nogle gange endnu finere ved at sætte dem sammen på en ny måde.
- og så tilslutter jeg mig i øvrigt koret, der siger vælg med hjertet;-)

heidi sagde ...

Jeg synes nummer to er ualmindeligt flot og synes bare du skal kaste dig ud i det.

Marianne sagde ...

Line - Faktisk havde DaWanda-sælgeren en opsats engang med en tallerken, som jeg enormt gerne ville (og stadig vil) have, bare til at bruge som tallerken eller fad. Og det var da lidt trist at se den limet sammen med nogle, i mine øjne, mindre kønne ting.
Det er bl.a. også derfor, at jeg tænkte, at opsatsen måtte kunne laves uden lotus og Wiinblad.
Spørgsmålet er måske, om sådan et projekt egentlig kan forsvares med gamle ting! Der er vel samlere af næsten hvad som helst. Og jeg vil da ikke være ansvarlig for at knuse en masse hjerter! :)

Libbie - Jeg havde faktisk tænkt, hvad du mon ville sige til, at jeg havde stillet en blå Wiinbladvase op. :) Nu er den vase jo ikke ligefrem sjælden, men derfor vil en BW-entusiast måske alligevel se det som en forfærdelig tanke.
Men tak for støtten!!! :)

Mia - :D
Jeg kan godt lide, at du siger "Slap nu af"!! :D
Mit hjerte har vist hele tiden sagt, at lotusunderkoppen passer godt ind, så jeg må finde noget i samme stil, for den vil jeg ikke bruge.
Jeg er ærligt talt også spændt på, hvad jeg ender med. :)

Dorthe - Mange tak!! Sikke en uforbeholden støtte! :)

Marianne sagde ...

Heidi - Tak! Jeg skal måske genoverveje æggebægret i toppen!?
Måske skulle jeg lave to eller bruge vandopløselig lim, så jeg endelig tør kaste mig ud i det?

Annchen sagde ...

Fin ide..:) Ville nok ikke kunne få over mig hjerte at bruge lotustingene men ellers go for it...;) Synes billede 1 er det der tiltaler mig mest..
Og sikke en lækker blog - godt jeg lige fandt vejen herind via Mia..:) Så mangler jeg kun at spørge om du på nogen måde har noget af dit fuglegenoptryk du vil sælge eller om du kan guide med how to...? Har nemlig et par prints jeg gerne ville afprøve..;)
Kh Anne

Marianne sagde ...

Mange tak, Anne. Jeg vil rigtig gerne finde en underkop i samme stil som lotus, men det er ikke så nemt. Da jeg endelig fandt en, var farven helt forkert, så jeg leder videre. :)
Jeg sender dig en mail om fuglene.

Siri Ore Elle sagde ...

Kjempestilig, synes jeg:-)))

Klem Siri

Louise sagde ...

Uh jo så blir de fine ting jo brugt. Sidste år så j lignende opsats, og i tankerne er j også igang m at samle min. D er så skøn en idé.

Marianne sagde ...

Siri - Mange tak! :)

Louise - Ja, det giver jo god mening. :)
Jeg håber, du vil vise din frem, når du kommer så langt?

Signe Bang Hansen sagde ...

Sikke et spændende projekt. Får lyst til at prøve selv... Vil glæde mig til at se dine næste forsøg

Marianne sagde ...

Signe - Så må du da også i gang! :D
Jeg tænker, at jeg også gerne vil lave en i andre farver. Men sådan et dyr fylder jo en hel del...

Finurligkys sagde ...

Ej hvor er det bare den skønneste idé!
Den tyvstjæler jeg simpelthen! I LOVE IT!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...