lørdag den 25. august 2012

Gode lopper

Først skal jeg lige beklage aftenbillederne!!

Fredagslopper plejer ellers ikke at være noget, vi kender så meget til her i huset, men i går havde jeg fri, og jeg fik kigget ind i en lille butik, som Lion's har her i Odense. Der købte jeg nogle små pastelfarvede træ-æg til påskegrene (Vikingen og Lyholmeren har I set før, de er ikke nye):

Og så på en hylde stod to lysestager med riller, der meget ligner Eslaus udformning og glasering. Der står dog intet i bunden, men det kan jeg læse mig til på nettet, at der er en del ting, der ligner Eslaus, der heller ikke har.
Schollert og Hjorth, der også har lavet rillede/kannelerede ting, ser anderledes ud på hver sin måde, synes jeg.

Jeg ville egentlig bare købe den ene. Både fordi jeg ikke vil have et par stående og fordi den ene har et skår, men da en dame i butikken hørte om skåret, sagde hun, at så skulle den smides ud!
Det kunne jeg alligevel ikke bære, for et enkelt skår ødelægger ikke nødvendigvis en fin gammel ting i mine øjne, så den måtte jeg redde fra skraldespanden. :)

Jeg tog et nærbillede, så kan det være, at en Eslau-kender vil give mig sin vurdering. Er det ikke en Eslau?:

I dag var det så tid til lørdagslopper. Jeg mødte Bettina fra SeChloe til det første "marked" (det var ganske lille), og hun kunne fortælle, at der lige var et par damer, der havde snuppet et par kernelædertasker og Eslauvaser.
Hvis jeg nu havde læst adressen korrekt og ikke havde cyklet forvirret rundt i et kvarter, havde jeg måske nået dem først. :(

Jeg kørte videre til næste sted... heller ingenting spændende. Jo, der var nu en del Wiinblad, men det er jo begrænset, hvor meget Wiinblad man kan have i et hus på 83 m2, der huser fire mennesker!

Der var antikmarked igen igen (ikke en tastefejl. Det er der ret tit!) i dag, og når jeg nu ikke havde fundet andet, kunne jeg da lige køre hen og kigge på de fine ting, som jeg ikke engang gider spørge om prisen på - som den kæmpe Lyngbyvase, der kaldte på mig.
En stand havde en rodekasse stående, og der lå en lille hvid Eslauvase med et skår. Den kostede næsten intet, så jeg kunne nemt tilgive både skår og den hvide farve, som jeg indtil nu er sprunget over, når jeg er stødt på det.
Jeg tror måske, at jeg er ved at være lidt vild med de hvide også.

Så er der da en lille samling nu:

Alle de rørende billige køb gør, at jeg tør nævne et par mindre billige, der er kommet med posten indenfor de sidste par dage. En Dansk Købenstyle-kande af Jens Harald Quistgaard med det fine basthåndtag og en ny Lyholmer-lysestage:
Kanden er købt over eBay i USA. På den måde endte jeg med at få den meget billigere, end jeg har kunne finde den til herhjemme (270 kr. inkl. porto, hvis der er andre, der vil prøve den vej). 
Sælgeren syntes ellers, at det var noget underligt noget. Da jeg skrev til ham, om han ville sende til Danmark, skrev han tilbage: "You're kidding!!!", og om de ikke kunne købes på hvert gadehjørne til ingen penge, når de var lavet her? :D

Siden Mia solgte mig sin ene Lyholmerpige, er jeg altså blevet helt pjattet med de stager. Æggebægrene og vaserne er også superfine, men for mig er der noget ved stagerne, der er helt perfekt.

Mon ikke der kommer en Lyholmer giveaway en dag her på bloggen... ;)

7 kommentarer:

Mosekonen morgendug sagde ...

Lækre sager du der har fundet.

Ævlebævle sagde ...

Mums nogle lækre sager du har fundet, jeg har ikke så meget forstand på Eslaus, men jeg genkender vaserne nu du viser dem. Kanden derimod og Lyholmeren står også på min liste over ting jeg gerne vil betale lidt ekstra for, så en give away uhhh...

Maria på Abeslottet sagde ...

Sikke smukke ting du har fået fingrene i - man kan altså være heldig indimellem :-)

Binemor sagde ...

Skønne skønne ting Marianne, jeg er også begyndt at jagte Eslaus, synes de er så fine og kunne sagtens finde plads her sammen med mine Lyngholm vaser :)
Fedt at se alt det du har købt!
kh Libbie

Hiltonfruen sagde ...

Hei på deg!
Så mye fine saker du fant, herlige farger. Nydelige ting:)
Herlig blogg du har også!
Har lagt meg til som videre følger hos deg.
En fin søndag ønsker jeg deg.
Klem Monica fra Oslo:)

Laila sagde ...

Sikke fine sager, du har fundet - mon min "kande" også er fra Eslau, for den ligner i hvert fald dine vaser i både form og farve: http://kreauglen.blogspot.dk/2012/01/lopperne-fra-nordisk-films-gamle.html?

Glæder mig til at se, hvis du skyder en Lyholmer give away igang, for de er så skønne de piger ;-)

Marianne sagde ...

Tove - Mange tak! :)

Jeannett - Tak! Det ville da være fint, hvis jeg kunne hjælpe dig med et punkt på din liste. Der går nok ikke længe, før jeg får arrangeret den giveaway.

Maria - Ja, der findes heldigvis gode loppedage. Jeg har haft nok dårlige, der fik mig til at overveje, om det var besværet værd. Det er det heldigvis. :)

Libbie - Det kan jeg godt forstå!! Eslau kunne noget med rillernes udformning og glasuren, der gør deres rille"ting" til noget særligt, synes jeg.

Monica - Mange tak!!
Jeg har fået kigget lidt hos dig, og jeg er meget imponeret over, så stilfuld og gennemført din blog er! Jeg må sørge for at få læst længere tilbage! :)

Laila - Min første tanke var, at rillerne på din vase ikke ligner Eslau (de ser ikke helt så dybe ud. Men det er måske billedet, der snyder mig?), men det øverste på kanden ligner meget.
Jeg har ikke kunne finde et billede af den, jeg tænker på på nettet, men der er en butik her i Odense, der har én stående med en tud og hank, der ligner meget. Den har bare en anden form for neden.

Men den er flot, din kande!! Det er jo det vigtigste! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...