fredag den 10. august 2012

Hukit fix-up

Da vi købte vores hus, overtog vi også et lille legehus med inventar i baghaven. Og der stod en Hukit-stol! 
Den er vist blevet efterladt ude natten over lidt for mange gange, for udover at den var falmet meget (og forskelligt på ryglæn og sæde), var der vandskade på sædet og nederst på benene.

De første billeder er taget ved solnedgang, så solen har ændret lidt på ryglænets farve, men man kan vist godt se, at ryglænet var pænt. Sædets øverste lag var bulet, og malingen skallede en del her:
Jeg vaskede stolen med grundrens (den var meget beskidt, og under sædet havde en edderkop lagt æg), og så boblede sædets øverste lag finér endnu mere op. Jeg rev så meget af det allerøverste lag af, som jeg kunne, og resten brugte jeg en hammer og en spatel til at fjerne.
Min mand var hurtig, mens jeg lige blev distraheret af noget et øjeblik, så da jeg skulle til at slibe sædet med sandpapir, havde han allerede gjort det, og den var klar til ny maling.

Vi lod benene være på trods af vandskaderne nederst, og ryglæn og sæde blev sprayet med Belton Molotow i Juice Green. 
Så nu er den blevet forfremmet til hus-stol og er Viggos skrivebordsstol. 

8 kommentarer:

Christina (Carla og krudtuglen) sagde ...

Hvor er den altså blevet fin - jeg kan godt forstå at den er blevet forfremmet.
K.h.
Christina

Marianne sagde ...

Tak skal du have! :)

Anonym sagde ...

Hold da op den er blevet fin, og den grønne farve er virkelig fin!! :)

Jeg håber også en dag at finde en stol til Sigurd, til en fornuftig pris.

Rigtig dejlig weekend til dig :)

Mia sagde ...

Iih Marianne, den er blevet rigtig fin i den grønne farve...sjovt med de gode fund, som vi talte om forleden. Vores er malet højglans sorte på sæde og ryg og slebet ned på benene og herefter lakeret.

Er spændt på hvad du købte hos Bettina...har du set min besked på FB? Kommer du tit derind, nåede jo ikke lige at melde klart ud ang. det stof..hvis du kan komme til det vil jeg gerne købe et stykke...altså til september forstås!!
KH Mia

Binemor sagde ...

Wauw Marianne hvor er den blevet fin! Åh suk de er simpelthen så smukke de stole :)

Marianne sagde ...

Mange tak, Line! Jeg har længe været ekstra glad for grøn, og en børnestol må man vel gerne give en farve, der er mere skarp, end hvad man ville male sine egne møbler. :)

Marianne sagde ...

Ja, Mia, det er nemlig lige, som vi snakkede om. Denne her var jeg glad for, at jeg ikke havde givet penge for, for så havde jeg nok været endnu mere nervøs over at flå et lag finér af.
Jeg har også overvejet at slibe benene (stellet?) og så lakere. Men siden den ikke ser helt tosset ud, er det vist mere arbejde, end jeg gider kaste mig over lige nu.

Det er ikke nogen hemmelighed, hvad jeg købte hos Bettina: Et skråskab/københavnerskab, en lille bordkommode (den på billedet med porcelænsfuglene), en porcelænssvale, et teakspejl og lidt stof.
Jeg får nok have tid til at tage derind og købe et stykke af det stof i slutningen af ugen. Og, ja selvfølgelig, det kan du så købe af mig i september! :)

Marianne sagde ...

Mange tak, Libbie!! Jeg elsker også de stole, specielt dem med det firkantede ryglæn. Så det var et fint lille fund i baghaven. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...