tirsdag den 7. august 2012

Lotustosset

Tænk hvis der fandtes en tidsmaskine! Der er mange steder i verden, som jeg ville rejse tilbage og besøge under forskellige tidsperioder. Og hvis jeg så havde en grund til at besøge 60'erne, så skulle jeg klart købe nogle lotus ting! :D

Jeg har haft en masse hyggelig mail- og Facebooksnak med Mia, og hun spurgte, om ikke jeg ville vise min Lotus-samling, og det vil jeg da gerne. Så kan jeg jo samtidig dele, hvor jeg har fundet tingene.


Her er min samling:

Cathrineholm Lotus

Cathrineholm var en emaljefabrik i Norge, der i 1954 ansatte designeren Grete Prytz Kittelsen til at designe en serie husholdningsartikler. Selve lotusmotivet er dog designet af en dekoratør ved navn Arne Clausen.

En lille orange emaljeskål, 10 cm. i diameter, købt hos Silottes/Tingfinderen:
En orange kaffekande købt hos Fru Stærk til en ualmindelig god pris (den er næsten altid i selskab med Lyholmerpigen og den lille gule Cathrineholm Viking-skål. Jeg er næsten lige så vild med Viking-skåle som med Lotus-skåle) :

  En blå te-kande købt i en genbrugsbutik/-lade på Sydfyn:

En blå skål, 20 cm. i diameter. Købt på eBay sammen med den grønne skål herunder:

Den grønne skål (14 cm. i diameter) her har egentlig en farve, som jeg ikke er specielt vild med, men når sollyset rammer den, er den så flot, at den er den eneste lotusskål, som jeg altid har stående fremme:
 
Min eneste Lotus-gryde. Den er godt slidt og har ikke nogen ring, så den er købt til at være potteskjuler. Jeg fandt den på Etsy: 

Lyngby Lotus

Lyngby Porcelænsfabrik har jo lavet service med lotusmønstret.

Jeg har 3 kopper med blå blade. På to af dem sidder bladene højt, som det kan ses på billedet herunder. Jeg bruger dem til fyrfadslys:

De bliver finere og finere efterhånden, som det bliver mørkere om aftenen:

 Jeg ønsker mig ikke et komplet stel i Lotus. Jeg vil bare gerne have enkelte tallerkener til servering, altså at bruge som fade, så det bliver mere festligt, når vi spiser af kedelige hvide tallerkener, der kan smadres, uden at det er en katastrofe.


Jeg har to middagstallerkener med lime blade, en underkop og frokostallerken (kagetallerken?) hver i blå og orange:
 De limefarvede er jeg specielt glad for:

Underkopperne er forskellige. Måske er den ene til tekop og den anden til kaffekop? Jeg har set, at Lyngby lavede mindst tre forskellige kopper, så forskellige underkopper giver vel god mening?:
 Middagstallerkenerne er købt hos Westminde Antik, og resten er købt under en ferie på Bornholm hos Mary-ann, der har netbutikken Fund & Funkis.

8 kommentarer:

Binemor sagde ...

Hold op en lækker samling....
Jeg har to skåle, fundet i en sandbunke i et gammelt legehus :)
De har rust, men jeg elsker dem alligevel. Kigger rundt omkring, ville gerne have nogen flere skåle, gerne i gul :)
Tak for dine fine billeder, det er da lige til at blive i godt humør af!

Mia sagde ...

Tak Marianne, fordi du ville dele billederne af din fine samling, hold da op du har meget...jeg ønsker mig bare en enkelt skål....men det griber nok om sig, som med så meget andet?
Flotte billeder.
KH Mia

Gustavs mor sagde ...

Sikke nogle fine ting, og rigtig flot billed væg :) Her må jeg da følge med, så melder mig som fast læser :) Du er velkommen til at kigge forbi min blog :)

Marianne sagde ...

Libbie - Mange tak!
Min største skål har også lidt rust. Ikke i kanten, men på lotusbladene. Siden der ikke er slået emalje af, tænker jeg, at det må kunne renses af, men jeg har ikke kastet mig ud i det af frygt for at gøre mere skade.
Så jeg synes også, at lotusskåle er fine selvom der er skader på!
Var det dig, der havde fundet skåle hos dagplejemoren? Jeg kan huske, at jeg engang læste historien, men ikke lige hvem det var hos.

En gul lotus er også højt på ønskesedlen her, men indtil da har jeg vikingen som erstatning. :)

Mia - Du skal nok få en skål på et tidspunkt! Jeg skal i hvert fald nok lade dig vide, hvis jeg finder et supertilbud (med mindre den er gul... ;) ).
Så du de orange hos Tingfinderen? De er jo desværre ikke billige, så jeg skyndte mig ikke at skrive til dig.

Om det griber om sig, kommer nok an på, hvor meget samlergen man har. Det bliver spændende at se, hvad du siger til det, når du får den første skål! :)

Og mange tak! Billederne er taget over længere tid, så jeg synes måske ikke, de harmonerer perfekt, men det er nu heller ikke mit ønske, at der er noget, der skal se perfekt ud på bloggen. Det kan jeg ikke leve op til .:D

Gustavs mor - Mange tak! Det er sødt af dig at sige noget så pænt om vores billedvæg! Vi synes slet ikke, at den er færdig endnu. Men vi er der vist snart. :)

Jeg vil meget gerne kigge forbi hos dig. :)

Line / Xo Ein Ding sagde ...

Ai, Marianne, jeg er SÅ misundelig. Sig til, hvis du vil bytte den orange kagetallerken + underkop for nogle olivengrønne (hvis jeg husker korrekt)eller blå middagstallerkner..

:)
Kh

Marianne sagde ...

Line - Næst efter dem i lime er de orange mine favoritter, og de bliver brugt, så det vil jeg desværre ikke, men hvis jeg en dag ser/finder flere, husker jeg selvfølgelig, at du søger dem.
Jeg har kun brug for én af hver (to i lime, fordi der skal være en tilbage, hvis der er en der går i stykker). :)

Laila sagde ...

Sikke mange fine Lotus'er, du har I din samling!

Jeg har ingen originale Lotusskåle men har lige købt mig en af de nye skåle i keramik, og den er jeg altså svært glad for, for den blå farve er så fin, og størrelsen (24cm) er perfekt som frugtskål :-)

Marianne sagde ...

Laila - De nye skåle ser altså også fine ud! Jeg kan godt forstå, at du er glad for den i den størrelse. Min skål, der er 20 cm. er ok til frugtskål, men jeg har tænkt, at hvis den var bare en tand større, ville den være perfekt.

Jeg har overvejet at ønske mig en Lucie Kaas-skål til jul. Men det bliver svært at vælge farve. Egentlig ønsker jeg mig mest en gul, men det blå er også flot, og den grønne er fin, og så er den sorte lidt sjov...
Allermest ønsker jeg mig nok et større hus til alle de ting, jeg ønsker mig! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...