fredag den 31. august 2012

Evighedsprojekt

Sidste efterår så jeg en fin kageopsats af sammenlimet gammelt service på DaWanda. Sælgeren kan findes her, men desværre er den fineste, som jeg faldt for, solgt, så den kan ikke længere ses der.

Jeg besluttede mig for at lave en selv, og jeg begyndte at samle tallerkener, lysestager, æggebægre osv., når jeg så noget fint og/eller billigt.
Nu har jeg så nok til at prøve forskellige sammensætninger, men det har vist sig at være lidt af et evighedsprojekt, for jeg kan ikke beslutte mig. Limen er købt, men den bliver nok ikke brugt lige foreløbigt.

Den udgave, som jeg vist bedst kan lide, er denne:
Jeg synes, den virker mest harmonisk. MEN jeg synes, at det er at overdrive at bruge en lotusunderkop og en Wiinbladvase. Selvom jeg ikke har betalt så meget for dem, burde mindre fine eller værdifulde ting da kunne findes.

En version der i teorien var en god idé:
Jeg kunne gode lide, at æggebægret kunne bruges til at lægge noget i: Mini-m&m's, små grønsagsstave eller en blomst til pynt. Men jeg kan nu alligevel bedst lide den lille spraymalede bambi i toppen. (Den er forresten kun blevet spraymalet, fordi den så forfærdelig ud før. Mere om det følger i et indlæg om spraymaling en dag.)


Så er der en version uden lotus og Wiinblad, men den er ikke så harmonisk (hverken i motiver, farve eller tallerkenernes størrelse), og den midterste tallerken fra Gustavsberg er vist lige så værdifuld som lotus:

Så er der en udgave til lotuselskere, men det er da synd, ikk'?:

Jeg må hellere besøge lidt flere loppemarkeder!! ;D

lørdag den 25. august 2012

Gode lopper

Først skal jeg lige beklage aftenbillederne!!

Fredagslopper plejer ellers ikke at være noget, vi kender så meget til her i huset, men i går havde jeg fri, og jeg fik kigget ind i en lille butik, som Lion's har her i Odense. Der købte jeg nogle små pastelfarvede træ-æg til påskegrene (Vikingen og Lyholmeren har I set før, de er ikke nye):

Og så på en hylde stod to lysestager med riller, der meget ligner Eslaus udformning og glasering. Der står dog intet i bunden, men det kan jeg læse mig til på nettet, at der er en del ting, der ligner Eslaus, der heller ikke har.
Schollert og Hjorth, der også har lavet rillede/kannelerede ting, ser anderledes ud på hver sin måde, synes jeg.

Jeg ville egentlig bare købe den ene. Både fordi jeg ikke vil have et par stående og fordi den ene har et skår, men da en dame i butikken hørte om skåret, sagde hun, at så skulle den smides ud!
Det kunne jeg alligevel ikke bære, for et enkelt skår ødelægger ikke nødvendigvis en fin gammel ting i mine øjne, så den måtte jeg redde fra skraldespanden. :)

Jeg tog et nærbillede, så kan det være, at en Eslau-kender vil give mig sin vurdering. Er det ikke en Eslau?:

I dag var det så tid til lørdagslopper. Jeg mødte Bettina fra SeChloe til det første "marked" (det var ganske lille), og hun kunne fortælle, at der lige var et par damer, der havde snuppet et par kernelædertasker og Eslauvaser.
Hvis jeg nu havde læst adressen korrekt og ikke havde cyklet forvirret rundt i et kvarter, havde jeg måske nået dem først. :(

Jeg kørte videre til næste sted... heller ingenting spændende. Jo, der var nu en del Wiinblad, men det er jo begrænset, hvor meget Wiinblad man kan have i et hus på 83 m2, der huser fire mennesker!

Der var antikmarked igen igen (ikke en tastefejl. Det er der ret tit!) i dag, og når jeg nu ikke havde fundet andet, kunne jeg da lige køre hen og kigge på de fine ting, som jeg ikke engang gider spørge om prisen på - som den kæmpe Lyngbyvase, der kaldte på mig.
En stand havde en rodekasse stående, og der lå en lille hvid Eslauvase med et skår. Den kostede næsten intet, så jeg kunne nemt tilgive både skår og den hvide farve, som jeg indtil nu er sprunget over, når jeg er stødt på det.
Jeg tror måske, at jeg er ved at være lidt vild med de hvide også.

Så er der da en lille samling nu:

Alle de rørende billige køb gør, at jeg tør nævne et par mindre billige, der er kommet med posten indenfor de sidste par dage. En Dansk Købenstyle-kande af Jens Harald Quistgaard med det fine basthåndtag og en ny Lyholmer-lysestage:
Kanden er købt over eBay i USA. På den måde endte jeg med at få den meget billigere, end jeg har kunne finde den til herhjemme (270 kr. inkl. porto, hvis der er andre, der vil prøve den vej). 
Sælgeren syntes ellers, at det var noget underligt noget. Da jeg skrev til ham, om han ville sende til Danmark, skrev han tilbage: "You're kidding!!!", og om de ikke kunne købes på hvert gadehjørne til ingen penge, når de var lavet her? :D

Siden Mia solgte mig sin ene Lyholmerpige, er jeg altså blevet helt pjattet med de stager. Æggebægrene og vaserne er også superfine, men for mig er der noget ved stagerne, der er helt perfekt.

Mon ikke der kommer en Lyholmer giveaway en dag her på bloggen... ;)

tirsdag den 21. august 2012

Hvad er lige mit Lyholmer-problem!?

I dag modtog jeg den fineste Lyholmer-lysestage, som var en del af et halvt bytte/halvt køb med/hos Mia:
Så gik det op for mig, hvorfor hun allerede, inden jeg modtog den, virkede som en del af familien...
Jeg har allerede det lidt slidte æggebæger, som jeg tidligere har vist frem:
Og en stor udgave, der kan bruges som vase, skål eller bæger:
Og her er det så, at jeg tænker, at der må være noget galt med mig! Hvorfor ikke variere sin samling lidt? ;)
 Jeg er meget glad for dem alle, og de står forskellige steder i huset, men det kunne da være fint, hvis én var grøn, en anden var blå og så den tredje var gul med orange hår. :)
 Her kan man også få en idé om, hvorfor jeg er glad for håndmalede træfigurer (jeg har en del fra Bogense Trækunst og noget påskepynt). Selv figurer, der er så ens, er alligevel ret forskellige.


Lidt andet er der dog også i Lyholmersamlingen:

mandag den 20. august 2012

Lørdagens lopper

Det blev til fire loppemarkeder i går, inden jeg måtte overgive mig til min forkølelse og tage hjem og hvile mig.

Først i en privat have hos nogle, der solgte ud af en kæmpe glassamling og lidt andet pga. flytning. Jeg har ikke rigtigt nogle glasønsker, så jeg havde satset på det der "lidt andet". Sikke alle de glasting!! Der var stort set ikke andet, så jeg kørte tomhændet videre.

Marked nr. 2 var nogle familier, der var gået sammen om at sælge ud i en baggård. Jeg fandt hurtigt denne lille Wiinblad-skål med to cigaretrygende figurer:
Jeg spurgte en kvinde, om det var hende, jeg skulle spørge om prisen på skålen. Nej, men ejeren var der ikke lige, såå...
"Den må da koste 5 kr.", mente hun, så det fik jeg den for!

Det ville være sjovt, hvis jeg en dag kunne finde det tilhørende låg.

Samme sted fik jeg købt "Lille Virgil", "Orla Frøsnapper og Albert" til Viggo. Det er ikke så længe siden, at han sagde, at vi skulle købe de andre Ole Lund Kirkegaard-bøger. Vi havde ellers kun "Otto er et Næsehorn".
Steinbecks "Rutebil på Afveje" købte jeg, fordi jeg ikke havde 25 kr. for Wiinbladskålen og de to andre bøger, og personen med byttepengene var endnu ikke dukket op til markedet. Så med Steinbecks bog gav jeg 30 kr. for det hele.
Min mor opdagede i går, at "Rutebil på Afveje" starter med side 7!! Det er da heldigt, at det ikke er de SIDSTE 6 sider, der mangler! :D


Marked nr. 3 forventede jeg ikke noget af, da markedsopslaget på Gul & Gratis beskrev, at de ville prøve at stable et marked på benene for at skabe lidt liv i den del af byen, og man kunne bare komme og stille en bod op gratis.
Det var da heller ikke særlig stort, men der var mange fine ting. Jeg beherskede mig dog.

Jeg zoomede hurtigt ind på endnu et punkt fra min loppeønskeliste: To ens Fog og Mørup-lamper:
 Jeg fik dem til lidt under halvdelen af, hvad jeg ellers havde kunne finde dem til på nettet (de blev dog solgt hurtigt), og selvom jeg hader at prutte om prisen, fik jeg dem 10% under, hvad der stod på prisskiltet, dvs. 300 kr. i alt, så jeg var vældig tilfreds. 
De skal vaskes grundigt og have fine nye ledninger. Og så er jeg ret sikker på, at de skal males. Men siden de ikke har fået tildelt en plads endnu, er der mange muligheder for, hvad det ender med.


Viggo har en lille stak fodboldkort, og jeg købte en ny stak, der var dobbelt så stor til ham, og han blev SÅ glad for dem og bøgerne.
De tre figurer er til mig selv og skal bruges til krukkedekorationer. Jeg pinnede idéen tilbage i marts fra en fin blog, jeg følger: Craft & Creativity - jeg har bare ikke fået forsøgt mig med det selv endnu. Men jeg har nydt at se andre danske bloggeres versioner. Bl.a. hos (Undskyld at jeg ikke lige kan komme på jer andre!): Mia, Helene, og Betine
 Sidste marked stod en lille flok damer på min mors alder for et sted i Odense, hvor jeg aldrig har været.

Viggo fik en lastbil og en flyver, og jeg købte strik til Otto. En lækker hættetrøje for 75 kr, og to huer til 50 kr. stk.! Min mor vil ellers meget gerne være ene-leverandør af strik til os, men hun har godkendt købene som fine fund.
Alle damerne smeltede, da Otto skulle prøve huerne på i bagende sol, for han lyste op som en lille sol, når de blev trukket ned over hovedet på ham. De klædte ham så fint, og han ville helst ikke have dem af igen.

 Hvor kan jeg dog "snakke", når det drejer sig om lopper og genbrug!! :D

søndag den 19. august 2012

Don't Go Breaking My Heart Bowl

Seneste tilføjelse til emaljesamlingen er en Arabia Finel-skål designet af Kaj Franck med hjerter.

Den har længe stået på loppe-/genbrugsønskelisten (ja, sådan en har jeg faktisk skrevet!), og jeg havde store planer om, at den skulle jeg finde billigt på et loppemarked en dag. 
Ubevidst havde jeg nok regnet med, at vores sommerferie i Sverige endelig ville være der, hvor mit ønske blev opfyldt - det var jo tættere på Finland, hvor Finel er fra! :)

I hvert fald kom jeg skuffet hjem og havde ikke set skyggen af Finels gamle emaljevarer derovre, så jeg gik på Etsy og fandt tre eksemplarer til salg. Den billigste var den, der var i bedst stand, og efter en snak med sælgeren om billig forsendelse, blev den købt.
Hold da op, den viste sig at være stor!! 
Diameteren er ca. som på min største Lotusskål, så selvom jeg jo godt kunne se, at de havde forskellig udformning, var det alligevel den, jeg sammenlignede med, når jeg forestillede mig, hvordan hjerteskålen så ud i virkeligheden.
Jeg blev godt nok overrasket, men glædeligt. Min mand var helt i tvivl, fordi jeg i flere dage blev ved med at gentage: "Nej, hvor er den stor!", når jeg kiggede på den.

Til sammenligning er den her sammen med min største (Ø 20 cm.) og mindste (Ø 10 cm.) lotusskål:

Nu forstår jeg bedre, hvorfor jeg havde læst om folk, der havde brugt deres til salat- og suppeservering. Den har en perfekt popcorn-til-to-størrelse, men vi er ikke så vilde med popcorn herhjemme, så jeg må prøve at få en anden god idé...



lørdag den 11. august 2012

SeChloe

I marts i år åbnede Bettina butikken SeChloe i Odense. Her sælger hun retro genbrugsvarer og antikviteter i et sandt skatkammer i kælderen på Store Gråbrødrestræde 17.
Der er indgang fra gården, hvor man bliver budt velkommen allerede på trappen af fine ting:
I går bad jeg om lov til at tage billeder dernede, så jeg kunne vise herlighederne frem.

Et hjørne af butikken er indrettet til datteren Chloe og Bettina selv. Der hænger en tavle, hvor der står "Inspirationshjørne", og det er det helt sikkert!
Her er en masse, som jeg ville ønske, stod hjemme hos mig: Quistgaard, Eslau, Lyholmer, Christel og stofferne!!!
Nogle af stofferne kan man dog være heldig at få lov at købe lidt af.

Constanza-billedet passer perfekt ind i legehjørnet: 
 
Et bord næsten fyldt med porcelænsfugle:
Åbningstiderne er: Torsdag og fredag: 11-16 og lørdag: 11-15.

Facebook kan man "synes godt om" SeChloe og følge med, når der kommer nye varer. Bettina sender gerne, så det er ikke kun en butik for os Odenseanere. 
Og så skulle der være en webshop på vej. :)

Hvad jeg købte med hjem af herligheder, bliver nok vist frem en anden dag.

Jeg må hellere lige tilføje, at indlægget her ikke er sponsoreret. 
Jeg synes, at Odense er så fyldt med butikker med varer, der kan findes over hele landet og endda også i andre lande, så når nu vi endelig har en butik, der er noget særligt, vil jeg gerne gøre, hvad jeg kan for at støtte den.

fredag den 10. august 2012

Hukit fix-up

Da vi købte vores hus, overtog vi også et lille legehus med inventar i baghaven. Og der stod en Hukit-stol! 
Den er vist blevet efterladt ude natten over lidt for mange gange, for udover at den var falmet meget (og forskelligt på ryglæn og sæde), var der vandskade på sædet og nederst på benene.

De første billeder er taget ved solnedgang, så solen har ændret lidt på ryglænets farve, men man kan vist godt se, at ryglænet var pænt. Sædets øverste lag var bulet, og malingen skallede en del her:
Jeg vaskede stolen med grundrens (den var meget beskidt, og under sædet havde en edderkop lagt æg), og så boblede sædets øverste lag finér endnu mere op. Jeg rev så meget af det allerøverste lag af, som jeg kunne, og resten brugte jeg en hammer og en spatel til at fjerne.
Min mand var hurtig, mens jeg lige blev distraheret af noget et øjeblik, så da jeg skulle til at slibe sædet med sandpapir, havde han allerede gjort det, og den var klar til ny maling.

Vi lod benene være på trods af vandskaderne nederst, og ryglæn og sæde blev sprayet med Belton Molotow i Juice Green. 
Så nu er den blevet forfremmet til hus-stol og er Viggos skrivebordsstol. 

tirsdag den 7. august 2012

Lotustosset

Tænk hvis der fandtes en tidsmaskine! Der er mange steder i verden, som jeg ville rejse tilbage og besøge under forskellige tidsperioder. Og hvis jeg så havde en grund til at besøge 60'erne, så skulle jeg klart købe nogle lotus ting! :D

Jeg har haft en masse hyggelig mail- og Facebooksnak med Mia, og hun spurgte, om ikke jeg ville vise min Lotus-samling, og det vil jeg da gerne. Så kan jeg jo samtidig dele, hvor jeg har fundet tingene.


Her er min samling:

Cathrineholm Lotus

Cathrineholm var en emaljefabrik i Norge, der i 1954 ansatte designeren Grete Prytz Kittelsen til at designe en serie husholdningsartikler. Selve lotusmotivet er dog designet af en dekoratør ved navn Arne Clausen.

En lille orange emaljeskål, 10 cm. i diameter, købt hos Silottes/Tingfinderen:
En orange kaffekande købt hos Fru Stærk til en ualmindelig god pris (den er næsten altid i selskab med Lyholmerpigen og den lille gule Cathrineholm Viking-skål. Jeg er næsten lige så vild med Viking-skåle som med Lotus-skåle) :

  En blå te-kande købt i en genbrugsbutik/-lade på Sydfyn:

En blå skål, 20 cm. i diameter. Købt på eBay sammen med den grønne skål herunder:

Den grønne skål (14 cm. i diameter) her har egentlig en farve, som jeg ikke er specielt vild med, men når sollyset rammer den, er den så flot, at den er den eneste lotusskål, som jeg altid har stående fremme:
 
Min eneste Lotus-gryde. Den er godt slidt og har ikke nogen ring, så den er købt til at være potteskjuler. Jeg fandt den på Etsy: 

Lyngby Lotus

Lyngby Porcelænsfabrik har jo lavet service med lotusmønstret.

Jeg har 3 kopper med blå blade. På to af dem sidder bladene højt, som det kan ses på billedet herunder. Jeg bruger dem til fyrfadslys:

De bliver finere og finere efterhånden, som det bliver mørkere om aftenen:

 Jeg ønsker mig ikke et komplet stel i Lotus. Jeg vil bare gerne have enkelte tallerkener til servering, altså at bruge som fade, så det bliver mere festligt, når vi spiser af kedelige hvide tallerkener, der kan smadres, uden at det er en katastrofe.


Jeg har to middagstallerkener med lime blade, en underkop og frokostallerken (kagetallerken?) hver i blå og orange:
 De limefarvede er jeg specielt glad for:

Underkopperne er forskellige. Måske er den ene til tekop og den anden til kaffekop? Jeg har set, at Lyngby lavede mindst tre forskellige kopper, så forskellige underkopper giver vel god mening?:
 Middagstallerkenerne er købt hos Westminde Antik, og resten er købt under en ferie på Bornholm hos Mary-ann, der har netbutikken Fund & Funkis.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...