mandag den 23. juli 2012

Loppisudbytte

Vi har været på ferie i Sydsverige, hvor jeg så MEGET frem til at finde de største stofskatte på alle de berømte loppis(er?). Vi var på "road trip", hvor vi højst overnattede samme sted to gange, så vi kom langt omkring. 

Hos en lille dame i et lille skur med ragelse, fandt jeg dette korsstingbroderi til 5 kr.:
Så var jeg jo godt i gang, tænkte jeg. 
Men derefter fulgte rodebunker, møgstakke og sirligt opstillet bras. Ok, så slemt var det hele nok ikke, men ét sted kravlede jeg rundt i en hal på kæmpe trækasser og løftede de øverste lag for at finde halvmugne dimser nedenunder. 
Og et andet sted fulgte jeg en smal sti gennem et fint lille hus, der var så proppet med "ting", at de fleste bunker var utilgængelige, og et rum var TOTALT fyldt, dvs. 100%: Døråbningen kunne lige ses, hvor ragelse var stablet helt op til loftet, så der intet var at se inde i rummet. Det kunne vel også have været et skab - det aner jeg ikke. Min mand og jeg ærgrer os så meget over, at vi ikke tog et kamera med derind!

I et af de mindst proppede rum spottede jeg dog en 6 cm. Lyngbyvase, men selvom jeg flyttede flere ting, 
kunne jeg simpelthen ikke nå den. Så fandt jeg en lang stok i et andet rum, og heldigvis vendte vasen med åbningen mod mig, så jeg kunne læne mig ind over en høj stak og løfte vasen op med (på) stokkens spids.
Den var blomstret, så jeg ville ikke have den til mig selv, men der kunne nok være andre, der ville blive glade for den. Desværre havde den været slået i stykker og var limet dårligt sammen, så jeg lod den blive i huset.

Efter at have besøgt så mange steder, at Viggo på 5 år, hver gang vi stoppede bilen, spurgte: "Skal vi på loppemarked igen?",  fik jeg øje på en kæmpe genbrugsforretning, Erikshjälpen. Den havde kun åbent to dage om ugen, og dagen efter var der åbent fra kl. 12. 

Så inden de åbnede, tog jeg rundt i et par andre genbrugsbutikker i byen (Växjö). I den første fik jeg for første gang den velkendte hjertebanken. I sengetøjsreolen lå 3 fine ting.

Et juniorbetræk af Dekoplusstof:

 John Blund-stof syet til noget, der kunne være et pusleunderlag med opbevaringslommer:

Et grønt babylagen med søde blomster:

Jeg var ved Erikshjälpen kl. 11.45, og da var der allerede 20-30 mennesker, der stod i kø. Jeg stillede mig pænt op i rækken, men det gik hurtigt op for mig, at der var en del, der ikke havde planer om at gøre det samme. Det strømmede til med mennesker, og specielt dem i bedsteforældrealderen møffede sig fremad, så godt de kunne. Og da dørene blev åbnet præcis kl. 12, var det bare om at følge med, hvis man ikke ville skubbes omkuld. Jeg gætter på, at vi var næsten 200, der ventede, da de åbnede.
Det øgede spændingen. Det måtte da være store skatte, de havde derinde. 
Men... det eneste, bare en smule interessant, var en gammel skumgummimadras med et grønt blomstret 70er-betræk, der var så tyndslidt og hullet, at jeg bedømte det meste af stoffet til at være ubrugeligt - og ikke 70 kr. og besværet med skummadrassen værd.

Alligevel besøgte vi Erikshjälpen i Helsingborg, inden vi sejlede over til Helsingør (dyreste sejltur pr. minut, jeg nogensinde har taget!), og der fandt Viggo og jeg hver en lampe.

Og så fik jeg et børnevattæppe i stof af den svenske designer Anna-Lena Emdén. Det er et 80-erstof:


Så lidt fik jeg da med hjem, men det var ikke retrohimlen fyldt med Cathrineholmskåle, 70er-stof og smukke vaser. Ligesom herhjemme må man åbenbart arbejde for skattene. :)

11 kommentarer:

Barbara sagde ...

Rigtig rart at vide, da jeg har overvejet at tage en lignende tur måske til næste sommer. Men må indrømme at jeg ikke ved om jeg gider, hvis man skal kæmpes med andre mennesker om tingene og der i det hele taget ikke er så meget at komme efter..
Øv at du ikke kunne berette om nogle fantastiske fund -det ville da have været rart at få med sig hjem.

Marianne sagde ...

Måske er det pga. sommerferien at alt det gode var væk. Da jeg stod i den lange kø, var der overraskende mange, der talte dansk.
Måske var jeg bare uheldig?

Ellen Kathrine sagde ...

Jeg synes nu du viser nogle fine ting frem- men kan godt se at det du beskriver ikke var loppishimlen :-) Jeg regner med at komme på posthuset imorgen- for nu er du hjemme fra ferie ikke sandt ?

Christina (Carla og krudtuglen) sagde ...

Jeg kan godt forstå at du synes det ikke levede op til dine forventninger - vi havde læst om et lokalt marked og da vi kom derned var der vel 5 boder hvor de solgte deres aflagte tøj - øv! Men du har helt sikkert fundet noget fint stof.
K.h.
Christina

Marianne sagde ...

Tak, Ellen. Jeg havde nok bare forventet at finde noget spændende hvert eller hvert andet sted.
Ja, jeg er hjemme fra ferie. Det bliver spændende at modtage pakken fra dig. :)

Christina, det er bare så skuffende, når man tror, man skal til et spændende marked, og så er det, som du beskriver.
Sådan et var jeg til i Odense i weekenden. Så ville jeg hellere have sovet længe! :D

Sussi sagde ...

ej øv. troede faktisk sverige var retrohimlen...sådan lidt iværtfald. men det handler vist om at kende de rigtige steder ligesom i danmark.

Marianne sagde ...

Det er nu rart at høre, at andre har samme forestilling om svenske loppemarkeder, som jeg havde! :)
Du har nok ret, Sussi, at man skal kende de gode steder. Vi stoppede bare alle steder, hvor der var sat et loppis-skilt op.

Laila sagde ...

Ha ha - det er den mest fantastiske loppisbeskrivelse, jeg længe har set :-D

Sjovt nok var mit gule John Blund stof også syet som et pusleophæng, da jeg købte det (sig til, hvis du vil bytte en stump brun for noget af mit det gule ;-)) Favoritstoffet er nu helt klart Dekoplus-stoffet, for det er altså misundelsesværdigt fint - tror vist, at jeg skal holde godt øje med shoppen, hvis du nu skulle beslutte dig for at sælge nogle af de svenske lækkerier :-)

Knus
Laila

AvMeg sagde ...

Ja, man må jobbe hardt for å finne de fine stoffene :) Fine stoffer du har funnet selv om det ikke ble så mye som du hadde håpet på :)

Marianne sagde ...

Tak, Laila! Jeg ville gerne beskrive det så godt som muligt, når nu jeg ikke havde taget billeder af de ekstreme steder.

Jeg vil meget gerne bytte John Blund-stof. Tak for tilbuddet!
Så skal jeg til at pille syninger op. Er det et kæmpe arbejde?
Det kunne være sjovt at se et billede af, hvordan svenskerne bruger den slags ophæng!

Jeg sender en mail til dig i morgen om John Blund- og Dekoplusstoffet.

AvMeg - Hvis "skattejagten" var let, var den sikkert også lidt mindre sjov. :)
Jeg er bestemt også glad for mine køb. Der var bare nogle stoffer, som jeg ofte har set , at andre har fundet i Sverige, som jeg håbede (vel egentlig forventede) at finde.
Men jeg skal jo bare være glad for det, jeg nu fik. :D

Binemor sagde ...

Wauw nogen lækre fund!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...