torsdag den 8. september 2011

Samlingens ypperste

I erkendelse af at jeg er så glad for mine bedste stoffer, at jeg nok aldrig nænner at bruge dem, vil jeg lægge noget af det på her, så det ikke bare er skjult i min kælder (Så går tiden også, mens jeg venter på, at babyen melder sin ankomst - i dag er jeg to dage over terminen).

I USA fandtes der fra 1947 til engang i 70'erne en "Fad of the Month Club". Som medlem fik man for ca. $1 om måneden tilsendt et håndarbejdskit hver måned med det nødvendige udstyr til et projekt. Ofte noget der skulle sys, men der har også været hjemmelavet brevpapir, ting der skulle males o. lign.
I 1969 sendte de et forklædekit ud med nogle siden meget kopierede fugle (bl.a. af Urban Outfitters, Le Sportsac og for få år siden også et dansk firma, som jeg ikke lige kan huske navnet på nu).
Kittet kom i en fin koordineret kuvert med syinstruktion, billeder og to stykker stof til at sy forklædet af:
Fuglestoffet er klart noget af det bedste, jeg har i min vintagesamling. Jeg overvejede på et tidspunkt at bruge det til panelstof til en mei tai (med orange eller grønne fløjlsstropper), men indtil videre nænner jeg ikke at røre det.

-

2 kommentarer:

Merete sagde ...

Det minder rigtig meget om noget stof, de sælger i Stof2000.
Det er økologisk bomuld i lyseblåt og lyserødt.
Det er jo så forresten nok det i Stof2000, der minder om det du har ;o)

Marianne sagde ...

Ah ja, det er Gaia & Ko, der er det danske mærke, der kopierede det for få år siden. Nu fandt jeg endelig navnet ved at kigge på Stof2000's hjemmeside. :)
Tak, Merete!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...